donderdag 12 juni 2014

Gewoon, aardige mensen

Oranje gekte alom, tenminste dat willen de media doen geloven, alles op radio en TV gaat over het WK, de kansen van het Nedrlands Elftal, wat doet BraziliĆ« en ga zo maar door, Iedereen heeft plotseling verstand van voetbal, het lijkt wel duivensport. Goed, morgen weten we meer.

De prestaties van de Nederlandse hockeyers en bv de talentvolle wielrenner Wilco Kelderman sneeuwen totaal onder. Jammer, ook deze mensen trainen zich suf om te presteren, dus mogen ze daar ook de credits voor hebben.

Gisteravond laat nog een mail: Duif gevonden. Een achterblijver van Sens van afgelopen zaterdag. Enige commentaar: Wilt U alstublieft contact opnemen. Gezien het tijdstip maar even per mail gereageerd. Duifje bleek in de Flevopolder te zitten, de opgevers wisten duidelijk niet zo goed wat ze er mee aan moesten.

Vanavond na het werk, meteen naar Flevoland gereden om de duif weer op te halen. Het bleek een boerderij te zijn, aardige mensen, vol belangstelling met vragen over waar de duiven losgelaten waren, of het wel weer goed kwam  en wat er nu met de duif gaat gebeuren?

Ik heb de mensen alles proberen te vertellen, als altijd blijkt dat de mensen die niet in de duivensport zitten, niets begrijpen van onze hobby. Nadat ik de duif weer aangepakt had en naar de auto liep, zag ik dat de boer op de tractor stapte, moest blijkbaar nog naar het land. Zag ik dat nu goed? Jawel, na de tractor te hebben gestart deed hij snel een oranje hoedje op. Inderdaad, mooi weer vandaag:-) 

Deze mensen hebben wel mijn dag gemaakt. Ik hoop dat iedereen die met mensen te maken krijgt die de moeite nemen om een duifje te melden, hier ook zo mee omgaan. Goed voor het image van de sport en mond op mond reclame werkt het best.

Ruffec gangers nog even geinspecteerd, de eitjes waren net uit of aangepikt, bij 1 duivin een jong overgelegd wat nog een stuk jonger is, in de hoop dat ze nog niet aan een nieuw legsel begint. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten