zaterdag 9 april 2016

De Vitessekampioen

Bouwe de Vitesse kampioen
Vandaag de eerste officiële wedvlucht, nadat vorige week al een testvlucht werd vervlogen. Voor mijn duiven niet echt spannend, trainingskilometers en ervaring opdoen, dat is de enige reden waarom ze in de mand gaan. Het is echt nog begin van het seizoen, 12 duivinnen waren er mee vandaan, de andere 5 hadden een ei te leggen, dus niet mee. Volgende week mogen die ook weer, ik geef de 5 thuisblijvers bij goed weer maandag of dinsdag nog even een enkeltje over het IJsselmeer, dan hebben ze in ieder geval de kans om de trek te pakken te krijgen. Verder geen drukte. 's Morgens gaan de duiven los voor ik ga werken, ze vliegen wat rond, trainen kan je het niet noemen. Ik heb de doffers er ook bij los, de duivinnen komen zo van het nest en willen om die tijd normaal niet, nu hebben ze in ieder geval wat "airtime". De spieren los, energie sparen voor wat later in het seizoen komen gaat. Er wordt verder ook nog niet met de duivinnen gereden, het heeft nog geen zin om ze nu al op punt te brengen, de piek moet in Juni en Juli liggen, niet begin Mei.
Het verloop van de vlucht vandaag was zoals viel te verwachten met deze windrichting. Een snelle vlucht, voor de programma spelers zenuwslopend, korte afstand, lichte omstandigheden, het ging vandaag voornamelijk om snel vallen en binnenlopen. Mijn eerste viel van achter het dak van de garage van de buren, pal uit de Oostkant, de rest kwam terug uit het Noorden. De Waddenkust werd dus aangetikt, waarna er teruggekeerd moest worden naar Engelum. Mooie leerschool voor vooral de jaarlingen, opvallend dat ook de overjarige dieren uit die hoek kwamen, je mag toch verwachten dat zij wat sneller in staat zouden moeten zijn om uit een groep te breken en hun eigen plan te trekken. Waarschijnlijk nog tekort motivatie om tot grote daden te komen. In de vereniging halverwege de uitslag, één van de dames wist op de uitslag te komen. De andere elf waren wel vlot thuis, mijn concours duurde 35 minuten, ongekend voor mijn overnachters. Ik heb ze dan ook een keer allemaal zien thuiskomen.
Tijdens het afslaan heb ik de nieuwe vitesse man van onze club nog wel uitgebreid gefeliciteerd met zijn 5de plaats in de uitslag vandaag. Zoals viel te verwachten waren de eerste 35 plaatsen in de verenigingsuitslag voor de mannen die ambities hebben op de programma vluchten, op plek 5 na. Deze werd bezet door een van de senioren in de club, gekend als overnacht speler, hoewel hij daarnaast altijd inkorft in de vereniging ongeacht welke vlucht. Bouwe verbaasde vriend en vijand met een vroege op deze snelle vlucht, zoals hij zelf zei recht uit de lucht op de plank en klaar. Mooi te zien dat deze man zo van zijn hobby kan genieten en duidelijk geniet van alle opmerkingen die aan zijn adres werden geplaatst. Er is in ieder geval een heel consortium opgericht. Maar liefst 5 melkers steken geld in het eerste koppel eieren van de geweldenaar die dit huzarenstukje vandaag klaar speelde, anders zou het niet op te brengen zijn, Pipa is er helemaal niets bij! Het is hem van harte gegund, evenals de mensen die knal uitslagen wisten neer te zetten. Makkelijk is het namelijk nooit, ongeacht de omstandigheden.
Kortom het seizoen is los, iedereen succes en vooral veel plezier gewenst.
Tot volgende week.

www.postduivenblog.nl


2 opmerkingen:

  1. Interessantes artikel over het wel en wee op het eigen hok. Niet eenvoudig om het iedere week weer op te schrijven; het is echt een klus die tijd kost. Daarbij de memos op FB niet te vergeten. Tenslotte is daar de community die zoiets interesseert. Veel succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de mooie woorden Gabriel, hoop het nog een tijdje vol te houden.

      Verwijderen