Donkere Rocky


Engelum, 28-03-2016

Hij is de mascotte van het hok, Donkere Rocky. Telg uit een roemrucht geslacht. Niet een geslacht van prijswinnaars of grote winnaars op tentoonstellingen. Nee, de Rocky clan had maar één doel op deze wereld. Dat doel was zoveel mogelijk jongen grootbrengen. Jongen die werden ondergeschoven van andere koppels, koppels waarvan de jongen nodig waren voor de tentoonstellingen en later voor de wedvluchten. 
De Rocky clan begon ooit met een kloeke krasschimmel doffer. Als jong al liet hij een karakter zien dat deed vermoeden dat we hier met een bijzonder exemplaar te doen hadden. 4 maanden was hij toen hij de vloer al schoon veegde. "Van mij" zei hij dan rustig tegen de andere duiven. Ze lachten hem uit, die eerste keer, daarna nooit weer.
Rocky zorgde voor nageslacht, nageslacht dat in de wieg was gelegd als voedsterduif. Ieder jaar mochten er een paar van de eigen Rocky clan groot komen. Rocky himself was toen allang gevlogen. Geboren en getogen in Hoorn zag hij Friesland niet zo zitten. Op een grijze zaterdag in Oktober nam hij afscheid en vertrok naar andere oorden. Zijn nakomelingen bleven.
Donkere Rocky is de laatste van dit illustere gezelschap. We herinneren ons Rocky, lichte Rocky, rode Rocky, Schuwe Rocky en Donkere Rocky. De laatste der Mohikanen. Hij mag blijven, ook al hoort hij niet meer op het hok. Inmiddels 10 jaar, stram, hard gewerkt voor zijn voer. Ziek geweest, tussen kippen geleefd, geleefd in een onooglijk hokje in de garage, roofvogels ontweken, opgeven was geen optie. Uiteindelijk terecht gekomen in de duivenvilla en een eigen hok afgedwongen. Ik zie het veel anderen van zijn leeftijd niet meer doen. Donkere Rocky is de naam, here to stay!

Naschrift 28-10-2017

Rocky is naar de duivenhemel gegaan, het lijf kon de geest niet meer dragen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten