zaterdag 30 juli 2016

Lessen in nederigheid

Laatste vlucht van het seizoen, Cahors, ik zit wacht nog op de aankomst van de eerste hier. Ondertussen zijn ongeveer de helft van de prijsduiven eruit in het N.I.C. Het kan nog, zou mooi zijn als er nog eentje op de uitslag komt.
De laatste vlucht, had er wat anders van gehoopt, ze leken me niet slecht, de twee dames die ook al St. Vincent en Albi afhaspelden. Misschien toch teveel in een seizoen, drie maal boven de 1000 kilometer. Na een paar uur is lekker wachten er ook niet meer bij. De kermis even verderop gaat open, twee honden die tegen elkaar inblaffen, omdat de baasjes ze thuis lieten vanwege de kermis. Een zware tractor die zijn werk nog even moet doen, het gras even verderop moet ook nog gemaaid.... Ik irriteer me, ligt aan mij, niet aan de omstandigheden.
Het seizoen is niet verlopen zoals ik had gedacht, veel staartprijsjes, de sof van Perigueux, hoe het vandaag afloopt moeten we nog even zien. Vandaag wordt de vlucht gekenmerkt door omstandigheden verderop, de doorkomsten zijn redelijk traag. Omstandigheden die het hele seizoen al bepalen, omstandigheden waar mijn duiven slecht mee om kunnen gaan. Een paar hokken pakken elke vlucht, de rest wordt gedegradeerd tot krabbers. Ik hoor duidelijk bij de krabbers dit jaar. Neemt niet weg dat ik iedereen feliciteer die vroeg pakt of mooie series draait. Ook in ons N.I.C. steken er een paar bovenuit, ze verdienen het, zij zijn diegenen die het mooie weer maken.
Hoe het verder moet? Betere duiven misschien, vooral beter opleiden, ik heb mooi weer vliegers gemaakt, in plaats van doorzetters. Het helpt ook als je je aan je plannen houdt. Het seizoen is anders gegaan dan ik had gepland. In ieder geval kunnen de mooie theorieën die ik er op na houd weer even de ijskast in, moet eerst maar eens zorgen dat er prestaties komen, pas dan heb je recht van spreken....
En toch, toch zal ik morgen weer blij het hok instappen, ik heb dan vast weer andere plannen, zal ik de jongen gewoon gaan africhten, zal ik dromen van volgend jaar, dan gaat het vast weer lukken. Het spelletje is gewoon te mooi.

Goede week!

www.postduivenblog.nl

2 opmerkingen: