zondag 22 november 2015

Gaat gewoon door

The week after, een week na de gebeurtenissen in Parijs, de wereld draait door, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk, want de zon komt gewoon iedere dag op, figuurlijk, er zijn veel angstmomenten, meldingen, toch weer aanslagen, arrestaties, afgelastingen, misschien moet ik wel zeggen de wereld draait dol.
Het moet zijn beloop weer krijgen, er moet weer wat vertrouwen terugkomen. De Parijzenaars maken overigens een prachtig statement. De terrassen moeten vol, alles gaat gewoon weer door. Het leven vieren is het beste protest!
Onder de indruk van een open brief van de partner van 1 van de slachtoffers vorige week vrijdag. Zijn vrouw vermoord, moeder van een jongetje van 17 maanden. De partner en vader van het jongetje had het lef om een open brief te publiceren, waarin hij stelde dat hij zich niet zal verlagen om de terroristen zijn haat te gunnen, ook dat hij alles in het werk zal stellen om te zorgen dat ook zijn zoon zijn haat niet aan de daders gaat gunnen. Hoe sterk kan je zijn in zo'n uitzichtloze toestand.

Over de duiven op eigen hok is niet veel te melden, een paar dagen binnen gehouden omdat de werktijden niet matchen met de verzorging, dit weekend weer ruimschoots ingehaald. Eén van de vliegduivinnen is niet in orde, ze kon het tempo van de groep niet volgen tijdens de rondjes om het hok, vieze mest, maar even apart gezet. Als het tenminste de goede is, heb wel heel veel krasjes op het ogenblik. Even in de gaten houden dus.


Klaas voor zijn hok.
 Vandaag een bezoek gebracht aan Klaas Buwalda in Sint Jacobiparochie. Dat klinkt ver weg maar is ongeveer een kwartiertje rijden bij mij vandaan. 
Klaas is in 2012 begonnen met overnachten, vloog in 2013 met zijn jaarlingen voor het eerst mee in het N.I.C. Dit jaar maakte hij een fabuleus seizoen door, met teletekst noteringen, kampioenschappen in alle mogelijke samenspelen, afdeling, S4 en FFC. 
Afgelopen zomer hadden we al afgesproken om eens bij elkaar in de keuken te kijken. Klaas benaderd de overnacht op een wat andere wijze dan dat ik zelf doe, maar dat zorgt er wel voor dat je van elkaar kunt leren. Mooie discussies gevoerd over opleiding, spelen van jaarlingen, waarom verspeelt hij zijn duivinnen en ik mijn doffers, veel duiven door de handen gehad. Voer en trainingsmethodes, kortom over elk aspect wordt nagedacht en naar verbetering gezocht.  
Maurice de Hond.
Aansprekende duiven waren hierbij, duiven die hun sporen al ruimschoots hadden verdiend en bovendien al voor veelbelovend nageslacht konden zorgen. Spartaans in zijn methodes, maar dit lijkt wel zijn vruchten af te werpen.
Man ook van controverses, al dan niet door hemzelf aangezwengeld. Ook hier kan over gesproken worden, gemaakte fouten worden onderkend.
We gaan nog veel van deze man horen in een overigens steeds sterker wordend Noord-West Friesland op de overnacht. De spreekwoordelijke barrière van 50 km op de zuidkant lijkt steeds vaker te worden doorbroken.

Goede week.

www.pigeonjohnny.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten