zaterdag 4 juli 2015

Live blog Bergerac - Hoe ik het beleefZaterdag 21:30
Het lijkt er toch op te zitten. 49 duiven gemeld, we hebben er 56 nodig voor de prijzen in het N.I.C. 23:00 afslaan, er zullen er nog wel een paar arriveren vermoed ik, morgenvroeg maar niet doorklokken voor die laatste paar duifjes.
Gemengde gevoelens, hoop dat de laatste nog doorkomt morgenvroeg, voor morgenmiddag staan er wat minder fraaie zaken op het weerbericht.
Sprak net nog even Bram, mede clublid, zijn 'Teletekst" was weer gearriveerd, helemaal leeg, maar thuis, speelt nu 13 uit 13, tijd voor het kweekhok. Een fenomeen die doffer.
Iedereen bedankt voor het meelezen en de leuke reacties.

Zaterdag 20:20
Ik druk net op bijwerken, voor de volgende update, roept Vera: "Een Duif!!". De 13-546, ook op Aurillac 2 weken terug mijn 2de met een mooie klassering, is weer gearriveerd, wordt steeds blijer, nu de laatste nog, talentje voor de toekomst.
13-546, 2de v/h hok Bergerac


Zaterdag 20:10
De koningin maakt het goed, ze is alweer druk met haar doffer, dronk niet veel, had wel aardig honger, niet vreemd na 1000 km en anderhalve dag op reis. 38 nu in het NIC, gaat niet vlot aan de Noordkant, die laatste 50 km, we merken het telkens weer met zware vluchten. Hier geen nieuwe aankomsten, hoop toch echt nog een duifje te kunnen begroeten vandaag.

Zaterdag 18:30
Daar was ze dan, koningin van Engelum voor vandaag, 13-552, nooit zien vallen, nooit horen vallen, ze was er opeens, in een redelijke conditie. Deze melker is al een stukje blijer als vanmiddag, nog 2 te gaan!
13-552 na thuiskomst Bergerac


Zaterdag 18:00
25 in het NIC, nog niet de helft van de prijsduiven die er moeten komen, hier nog niets, maak me niet zoveel meer uit, wil graag dat de duiven thuiskomen, heelhuids.

Zaterdag 16:15
Nog geen duif in Engelum, 16 in het NIC gemeld, wordt wat unheimlich in mijn gevoelens, twijfel, heb ik er wel goed aan gedaan om in te korven, nou ja, moed houden, ze komen wel toch?

Zaterdag 15:00

Er komt schot in de zaak, 9 duiven gemeld in het NIC, wind in het westen, omstandigheden worden gunstiger, al mijn clubgenoten hebben al geklokt, nu ik nog.....

Zaterdag 14:15.
Pffffff, als ik een duif was ging ik drinken en zitten, wachten op betere tijden. De duiven druppelen door in sector 4, aan de Noordkant komen ze slecht door, tot nu toe 4 meldingen in het N.I.C.

Zaterdag tegen 13:00.

De eersten zijn er in het N.I.C. Net op het moment dat ik mijn laatste berichtje op het internet gooi worden er 2 gemeld. Deeerste van Andre op Ameland, lijkt een prachtige 3de stek op te eisen in sector  en clubgenoot Klaas, hij staat er ook nog heel mooi bij in de sector. 3 duiven gemeld nu in het N.I.C. De kopgroep lijkt binnen, nu is het aan de doorzetters om thuis te komen. Warm is het nu, echt warm.
Barcelona lijkt een prooi voor Noord Holland, met Kees Droog op 1, Cees van der Laan op 3, Gert-Jan Hendriks op 4 en alweer Verweij-de Haan op 9. Ik zeg klasse!

Zaterdag 12:00
Ik zie de snelste nationaal van Barcelona in Noord-Holland, Kees Droog uit Andijk is weer aan het stunten, lijkt de 3de internationaal te pakken, ik zeg een superprestatie.
Bergerac sector 4, nu 30 duiven gemeld, snelste in Groningen tot nu toe, eerste aankomsten lijken wat op een dagfond vlucht, de golf komt vanuit het zuiden lanzaam naar het Noorden, we gaan het beleven. Bekende namen weer in de top 10, zj hebben gewoon de beste duiven, de mannen uit Zuidveen en Ermerveen pakken hun zoveelste teletekst. Het is ze gegund.
Kans op een kopprijs in de sector en NPO is hier nu wel verkeken. Jammer, maar de dag is nog lang, nog niets gemeld in ons N.I.C.
De wind doet raar, zet af en toe aan draait weg naar Noord en Noord west en komt weer terug naar Oost/Zuid-oost.

Zaterdagmorgen 10:45
Het gaat nu snel.... Lag even te suffen in de hangmat, kan ik beter niet doen......

1ste melding Barcelona bij Cor de Heijde in Made, pakt vandaag ook nog eens de 2de melding op Bergerac sector 1, grote naam, geweldig hok met duiven, St. Vincent pakken en nu dan ook Barcelona? Super. Nog wel even afwachten, de overvlucht is ook niet misselijk.

In sector 4 is inmiddels ook de 1ste gevallen, Gerrit de Boer, 1 van de broertjes de Boer, pakt op 10:36 mooie tijd voor het noorden, ben benieuwd hoe het verder gaat.....


Zaterdagmorgen 09:45
Duiven zijn verzorgd, gewoon zoals elke morgen, geen extra dingen gedaan, geen gewone zaterdag. Vandaag is vluchtdag. Barcelona duiven druppelen binnen, staan er nu 22 gemeld op Pipa, toch wel de internationale graadmeter voor dit soort concoursen. De wonderduif uit Frankrijk pakt de 1ste internationaal. In Belgie is de vroegste voor good old Noel Peiren, hij lijkt de 1ste nationaal te pakken, kroon op zijn carriere lijkt me, verder heeft die man alles al zo'n beetje gewonnen, verder nog wat bekende Belgische namen, klasse komt boven drijven. Nederland heeft nog niets.

De Bergerac duiven komen gestaag, in sector 1 al meer dan 200 duiven gemeld, sector 2 volgt met rasse schreden. Wat opvalt dat het vooral langs de kust redelijk goed verloopt, zuid oost stroming, dus niet vreemd, ze pakken bij voorkeur de kustlijn, petje af dus voor de vroege duiven aan de oostkant, dat zijn duiven die het alleen aandurven. 
Ook petje af voor de beslissing om westelijker te gaan lossen!
In sector 3 vallen ze nu ook, 19 gemeld op Pigeonvillage, zullen er wel meer zijn, site is niet zo snel met updates.
Sector 4 nog niets, als er toch eens eentje mee trekt met de Noord Hollanders en het IJsselmeer overpoeft..... Zou zo maar kunnen.

Zaterdagmorgen 07:00.
Gisteravond tot laat de meldingssites in de gaten gehouden, wat gebeurd waar, met welke snelheden.
Eigenlijk gebeurde er maar 1 ding, een melding van Barcelona om 20:57, in een klein plaatsje in de buurt van Le Havre, Frankrijk. 1 enkele duif gemeld, verder niets.
Zag op Facebook een verhaal van een Belg die werd gebeld dat er een duif ergens in de tuin liep, in Dijon, Frankrijk. Na het horen van het ringnummer paniek. Was er 1 van Barcelona, onderweg naar huis. Wat te doen? Duif halen, klok mee? Hilariteit.
Stand van zaken om 07:00. Nog steeds 1 melding van Barcelona, wat al vreemd is gezien de verstreken tijd. 
In sector 1 2 duiven gemeld om 05:19 en 6:45, gaat niet wild. DE vvroege pakkers gefeliciteerd!


Goedemorgen, deze keer een liveblog. Het idee: Proberen weer te geven hoe je een dag duiven wachten beleefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten