zondag 28 juni 2015

Ik hoop op wijsheid

Zondagavond, donker buiten, regen. We zitten duidelijk "tussen het weer in". Westelijke stromingen zorgden er weken lang voor dat het hier niet echt zomer wilde worden, je merkt aan alles dat de warmte probeert door te dringen naar onze contreien. Zomer, iedereen wacht erop.
Aan de vlucht gisteren was ook te merken dat er wat druk op staat in de atmosfeer, de noordwesten wind die nog wat aantrok, gewoon om die lastige ooststroming voor te blijven, lossing die wat later was, overigens wel schitterend helder weer tijdens de vlucht. Duiven hadden het toch wat lastiger, gezien de spreiding in aankomsten.
Hier op het hok alleen de onervaren doffers mee, hun 2de vlucht dit jaar, dit maal zelfs 1 op papier in de vereniging. Maakt niets uit, er zit schot in de zaak, ze leken, naar verhouding, alweer beter te komen dan vorige week. Op die ene na dan, die kwam vandaag pas thuis.
Vanochtend weer van dat rare, bijna broeierige weer. Vanmiddag dan weer regen, wind leek toch naar zuid-oost te gaan.
De zomer komt eraan, dat is wat alle weersvoorspellingen zeggen. Het code rood spook komt ook meteen weer boven drijven. Weer het eerste weekend van Juli, het weekend van Barcelona, ook het weekend van al die andere evenementen, op elke discipline is wat te doen.
Vorig jaar code rood, waardoor nationaal Chateauroux niet doorging, een middaglossing die terugkwam(overigens door lokale omstandigheden op de losplaats), Barcelona een dag later los, maar met een redelijk goed verloop, jonge duiven vluchten die afgelast werden, 1 afdeling die er tussendoor muisde. Het lijkt erop dat dit er weer aan zit te komen, hoewel het vanuit de NPO nog erg stil is.
Voor mij is komend weekend het 2de speerpunt van het jaar, nestduifjes hebben een goede stand, alles is klaar om van Cahors en Chateauroux een mooie vlucht te beleven. 2 jaar terug ook warm weer, een zware Chateauroux, bij mij een redelijk verloop. De overnacht en Barcelona dat jaar ook niet misselijk, maar wel eerlijke vluchten.
Waar ik op hoop komend weekend? Warm weer, maar niet te warm, zodat we gewoon kunnen concoursen en eerlijke vluchten beleven.
Ik hoop op besluiten die genomen worden, hoe die ook uitpakken, als er maar een besluit word genomen, als de omstandigheden daarom vragen. Niet te overtrokken, realiteit moet voorop staan.
Ik hoop op liefhebbers die hun volle verstand gebruiken, ook als er een besluit valt dat niet past in het straatje van diegenen die het dichtst betrokken zijn. Social media zijn uitgevonden om contact met elkaar te houden, niet om als een dolle tekeer te gaan, daar zijn alv's in de winter voor.
Ik wens dus iedereen wijsheid toe, in besluiten die genomen moeten worden over welke duiven er wel of niet mee kunnen, in besluiten die genomen moeten worden naar wel of niet concoursen, in reacties op die besluiten. 
Goede week!Geen opmerkingen:

Een reactie posten