zondag 17 mei 2015

Toch nog drukke tussenweek

Dit weekend geen vlucht, zoals gepland, vorige week trainingsblok 1 naar tevredenheid afgerond. Deze week de duiven meegenomen naar het werk, over het IJsselmeer naar huis is ongeveer 75 kilometer. De doffers zaten de dames op te wachten, alles los in het hok dus chaos bij thuiskomst. Had even geen andere mogelijkheid, dus knokken voor je plekje. De doffers zijn niet zo bakvast, ze hebben niet gebroed in het vlieghok en zitten de week door in een schapjeshok(jongen afdeling).
Toch best wel druk, deze week begonnen met ochtend ritme(later werken), Hemelsvaartdag weer omgezet naar avond(vrijdag en zaterdag vroeg werken). De duiven vinden het niet echt prettig, maar het is niet anders. Vrijdag de duiven mee naar het werk voor een trainingsritje. Zaterdag nog even na het werk een paar jongen opgehaald, deze had ik in November al besteld. Bestemd voor de kweek, er wordt alleen gevlogen met duiven die hier op het hok zijn geringd. Uit laten groeien en zien of het wat is, ze voldoen in ieder geval aan de afkomstcriteria, rechtstreeks of kleinkind van kweektopper, vliegtopper(asduif) of kopvlieger. Kleinkinderen dienen dan ook nog van beide kanten deze criteria te hebben. Verder afwachten, ze waren in ieder geval mooi gezond.
Verder voor de vliegers het dagelijkse ritueel, los om te trainen, voer en water. Donderdag inkorven voor de dagfond, bij goed weer, uitstellen naar zondag past me niet, dochter/stiefdochter viert haar trouwfeest op zondag, kan je toch moeilijk op duiven gaan staan te wachten........
Vanaf maandag wordt er wat extra snoepzaad en P40 aan de duiven gegeven, 1ste poging ze wat extra's mee te geven voor de vlucht vanuit Sezanne, voor onze duiven zo'n 525 km. Oh ja, afgelopen maandag begonnen met 3 eetlepels normaal voer per duif(Mariman Variamax), om ze nog iets beter te kunnen laten bepalen wat ze nodig hebben.
De jongen doen het goed, vliegen voorzichtig de eerste rondjes, zijn vooral bang dat ze de voerbak missen, worden krap gehouden om ze goed te leren luisteren.
Bij de kwekers toch wat zorgen. Ik moest de "Scheefbek" opruimen, zoals eerder vermeld, haar vervangster lijkt het lastig te vinden om eieren te leggen. Ze zal het ongetwijfeld kunnen, maar niet iedere duif vindt het kweekbox systeem leuk. Misschien dat hier nog wat fout zit. Na 2 weken geen eieren betekend uit elkaar, er mankeert in de regel wat aan als het binnen 14 dagen niet lukt. Ze had hiervoor een andere partner en lag toen ook niet, tot 2x toe. Eieren onderschuiven lukte wel, ze ging meteen broedende heen. Duivin zal plaats moeten maken, past niet in het systeem, jammer, maar ja, velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren. We weten het allemaal..... Nu nog even een geschikte vervangster, groeien niet aan de boom bij de buren.
B.B. King overleed afgelopen week, blueslegende, misschien wel de koning van de Bluesmuziek. Allerlei smeuiige details werden nog even boven water gehaald. Wat ons vooral bij blijft is een welhaast legendarisch concert in de Ahoy, waarin hij fijntjes refereerde aan het feit dat U2 zo aardig was geweest even een hitje voor hem te schrijven. Bescheidenheid was niet 1 van zijn kwaliteiten.

"The thrill is gone", "When love comes to town"en noem er nog maar honderd. B.B. will always be King.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten