zondag 25 januari 2015

Het lijkt wel hoogseizoen

Hoogseizoen in de duivenwereld. Er zijn genoeg evenementen dit weekend om te volgen, ook al is het vanaf de zijlijn.
Allereerst natuurlijk de finale race in de SAMDPR. Veel grote namen uit de hele wereld kruisen hier de degens. Maar ook mensen die "gewoon" meedoen.
De finale is via een livestream te volgen op internet. Gistermiddag een paar uurtjes mee zoek gebracht naast wat administratieve beslommeringen. Hoe je het wend of keert, je gaat er in mee, ook al heb je zelf niets in de race. Het was alsof ik de aankomsten zat te volgen van een overnacht vlucht in de zomer. Felicitaties voor winnaars en aankomers op de eerste dag, het viel me wel tegen hoeveel duiven er vanmorgen door kwamen, vele reputaties zijn weer gesneuveld, maar ook bevestigd. Als dit een Nederlandse race was geweest zou het NPO beginnen te roepen om code rood, zouden deelnemende liefhebbers de lossingscommissie te verantwoording hebben geroepen. Nu lees ik felicitaties en wat kanttekeningen, ook dit is een ver van mijn bed show.
De verkoop van Arjan Beens(deel 1) in Thorn heeft naar verluid een mooi bedrag opgeleverd, veel geld, maar ook een beloning voor de investeringen in tijd, energie en geld die de man in de loop van de jaren heeft gedaan. Benieud wat het vanmiddag gaat worden.
Mooi verslag van Michel Beekman over een andere zaalverkoop van topmelker Jan de Ruiter, geen spectaculaire opbrengst, maar voor programma spelers een buitenkans om voor redelijke prijzen goede duiven op de kop te tikken. Hou ze dus in de gaten die zaalverkopen in dit internettijdperk.
Op Pipa de totale verkoop van Peter van der Merwe, alweer een topper, met een geweldige stam duiven. De totaal opbrengst zal ongetwijfeld mooi zijn, ik denk dat hij toch onderschat wordt in het internationale wereldje. Wat mij betreft hoort hij tot de top 10 in Nederland in het programmaspel.
Verder nog de nodige prijsuitreikingen en minder goed gepromote evenementen, hoe zo rustig seizoen?

Op eigen hok een domper gisteren, weer een kat in  het hok gehad, er is een veel belovende duivin van 2014 minder. Ik heb de dader wel kunnen lokaliseren, bleek de kat van de buren te zijn. Na met de buurman gesproken te hebben, nemen ze hun verantwoordelijkheid. Klasse!!
Verder een Parastop kuur gegeven(preventief), komende week naar de dierenarts voor de jaarlijkse Paramyxo enting. Daarna volgt nog een wormenkuur, ook preventief, dan moeten ze klaar zijn om begin maart gekoppeld te worden.
De puzzel om de juiste kweekkoppels bij elkaar te krijgen begint ook aardig af te raken, worden 4 koppels, duivinnen waren al geselecteerd, mogelijke kandidaat doffers zijn teruggebracht naar 6 doffers, dan nog de juiste combinaties.
Duiven voelen goed aan, mest is goed en dons all over the place. Het begint weer te kriebelen!


www.pigeonjohnny.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten