zondag 31 juli 2022

31-07-2022 Bergerac-Monpazier, dat was het dan

 Gisteren hebben we de duiven zien thuis komen van Bergerac, één van de echte nationale vluchten. Wonderwel gingen alle sectoren tegelijk los, je kunt dat al bijna een unicum noemen in duivenland.

Er stond voor ons veel op het spel, we konden op veel fronten nog bij de besten komen, voorwaarde was wel dat we 2 duiven op tijd moesten klokken, liefst ook nog de getekenden. Dat liep wat anders, we klokten onze eerste redelijk op tijd, het leverde de 1e in het NIC op, in de afdeling ongeveer 50ste (nog niet alle udp's zijn ingezonden blijkbaar), klinkt laat maar een coëfficiënt van iets minder dan 3% verteld mij dat de klassering best goed is. De tweede liet te lang op zich wachten, daarna kwam de trein wat te laat op gang, 's avonds 11 van de 14 thuis is dan wel weer een mooie score. Het verfijnde 1:10 systeem is dus niet altijd renderend voor de gemiddelde of kleinere liefhebber.

Onze eerste was een jaarling doffer, de 281, zoon van de "Neus", oftewel de 072 van 2016, deze doffer zit vanaf dit jaar op de kweek na enkele mooie staaltjes op hele zware vluchten, blijkbaar zijn er mogelijkheden met de nakomelingen van deze doffer.


Terugkijkend op het marathon seizoen van 2022 kunnen Wim en ik maar één ding concluderen, we hebben een prachtig seizoen gehad, met 3 teletekst noteringen, 3 vluchten ook met superuitslagen, twee vluchten die zeker goed te noemen waren, ondanks de aanmerkingen die we er zelf op hebben, 1 vlucht was ronduit slecht, de ochtendlossing Ruffec, te makkelijk voor onze duiven blijkbaar. Onze duiven renderen meestal het beste bij snelheden onder de 1000 m p/min. Ja, er waren ook weer wat leerpuntjes, deze nemen we mee naar het volgend seizoen.

Dat volgend seizoen moest nu al vorm krijgen door het opleiden van de jonge generatie van dit jaar, maar door de vogelgriep perikelen gaat dat een lastige worden. Rustig afwachten maar, het enige dat we kunnen doen is hopen dat er geen besmettingen meer bij komen binnen de vervoersgebieden, dan is er nog kans dat we in augustus en september de jongen nog een aantal keren met de grote vrachtwagen mee kunnen geven, cruciaal in de ontwikkeling.

Dit weekend nog gezien dat erop Narbonne vooral in de oostkant van het land goed gescoord is, op een overigens loodzware editie. De attractievlucht vanuit Helmstedt voor oost en noord Nederland verliep slecht, er moesten nog veel duiven geklokt worden zaterdagavond.

We willen ook iedereen bedanken voor de mooie felicitaties en andere attenties die we in dit seizoen mochten ontvangen, in één woord geweldig, het geeft ons weer motivatie extra om ook in 2023 te knallen op de marathons.

Voor diegenen die nog belangstelling hebben voor jonge (late) duifjes van ons: wees er snel bij we hebben behoorlijk wat aanvragen.


Tot de volgende!

www.postduivenblog.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten