zondag 20 juni 2021

20-06-2021 Halverwege het fondseizoen

 

We zijn alweer halverwege het fondseizoen 2021. Gekenmerkt door weersomstandigheden die de duiven niet altijd goed doen. De duiven hebben het moeilijk, gezien de doorkomst tijden en achterblijvers die worden gemeld. Zowel op de marathons als de dagfond vluchten zien we dit beeld.

Dat weer is wat lastig te veranderen, het is tegelijkertijd ook waar je van afhankelijk bent als de duiven eenmaal zijn ingemand. Let wel, de keuze maak je zelf om in te manden, als de duiven eenmaal los zijn moeten zij de klus klaren. Daarnaast natuurlijk de mensen die de lossingen verzorgen. Onderweg maar ook de mensen die vanuit de organisatie sturen en begeleiden. Wel of niet lossen, blijft lastig, eigenlijk kan je het niet goed doen. Toch, ga er vanuit dat de mensen die dit met elkaar elk weekend weer voor elkaar boksen, dit doen voor ons allemaal.

Genoeg gezegd, terug naar de belevenissen op eigen hok(ken). Het fondseizoen draait voor ons op volle toeren, met goede resultaten, al missen we nog een echte vroege, die uitschieter die het nog net even memorabeler maakt. 

We gebruiken de dagfond vluchten om jaarlingen ervaring op te laten doen, om ze daarna zo langzamerhand in te passen op de marathonvluchten. Resultaten zijn heel behoorlijk, in de club en in het CCG, verder kijken we niet, de dagfond dient voor onze jaarlingen als opleiding, niet als doel op zich.

We hebben tot nu toe 3 marathons meegevlogen dit jaar. Limoges verliep mooi, onze eerste speelde mooi 1:20 en daarna goede aankomsten met een mooi prijspercentage. St. Vincent leverde ook een mooi tijdsduifje op, het vervolg was wat minder. Onze favoriet de "072" arriveerde de zondagochtend, klasseerde zich hiermee nog wel, later arriveerde nog één duivin, licht gewond, daarna werd het stil. De loodzware omstandigheden op de zaterdagmiddag is voor de rest van de ploeg fataal geweest waarschijnlijk. Opvallend is dat er niets wordt opgegeven of later doorkomt. Gisteren klokten we voor Perigueux. Onze eerste speelt ruim 1:10, wat goed is, maar iets minder dan we gewend waren, we spelen er waarschijnlijk 4 van de 10 in de prijzen in de sector en afdeling, waaronder de 3 getekenden.

In het NIC staan we er goed voor in de klassementen, in de afdeling komen we in het aangewezen kampioenschap mooi voor de dag, onaangewezen zullen we wat zakken waarschijnlijk. Mooi is dat we nu drie 2 jarigen hebben die 2 uit 2 spelen, terwijl zij zich ook als jaarling al mooi hadden laten zien. Opstekers die je hard nodig hebt om gemotiveerd het seizoen uit te spelen. Zorgen zijn er ook, met de verliezen wordt het lastig om voor Bressols en Dax een representatieve ploeg in te kunnen korven. 

De jongen zijn deze week geënt, er was een lichte terugslag te zien, hopelijk krabbbelen ze weer snel, op de jonge duivenvluchten staan ook alweer bijna voor de deur.

De kwekers doen wat ze moeten doen,  we zijn nu bezig de beloftes en afspraken voor jongen na te komen, hier naderen we het einde van het seizoen.

Komend weekend geen fond, kunnen we even op adem komen, vooral voor Wim zijn het tropenweken om alles rond inkorven rond te breien.

Tot de volgende!

www.postduivenblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten