zondag 16 mei 2021

16-05-2021 Einde discussie?


Nogal een illusie, de titel van dit stukje. Duivenmelkers die hun mond houden? Dacht het niet, zeker de socials staan weer bol van de (niet heel fraaie) opmerkingen over de genomen beslissing door NPO.
Op voorspraak van het IWB werd besloten om af te lassen voor dit weekend. Sommige afdelingen kwamen in een lastig parket, ingekorfd op de donderdag waren die duiven al een eind op weg naar de losplaatsen.
Concoursen op de vrijdagmiddag, in de haast ingelast, lastig als je er niet op hebt gerekend en gewoon moet werken. Aan de andere kant, er werd in ieder geval voor gezorgd dat de duiven niet onnodig lang in de wagens moesten blijven.
Waar ik mij al langer aan stoor is de manier waarop hier mee om wordt gegaan, voornamelijk op social media. Als ik in een lossingscommissie zou zitten zou ik er meteen mee stoppen. Zoveel stront over je heen krijgen is echt niet normaal. De mensen die besloten hebben over de vluchten dit weekend, doen dat in ons belang. Valt de beslissing uit op een manier die persoonlijk niet past, natuurlijk mag je hier (gefundeerd) wat over zeggen, laat het niet op de persoon, maar op de feiten zijn. Uiteindelijk doen we er onze mooie hobby (of was het noodzaak?) tekort mee. Stop dus met zeiken als je niets hebt toe te voegen. Heb je wel iets gefundeerds toe te voegen, doe dat met respect naar degenen die een andere mening zijn toegedaan. Einde discussie, alsjeblieft niet, maar wel op een respectabele manier.

De meeste afdelingen korfden dus niet in, voor ons gold dus geen extra trainingskilometers voor de overnachters. Het was de bedoeling dat ze nog even een ritje van 350+ kilometer konden maken, mooie voorbereiding nog voor de komende Limoges. De kracht van samenwerking in een combinatie kwam meteen boven. Ikzelf was vrij, Wim had voor zijn werk al wat tijd gepland om de duiven klaar te zetten. 2 appjes waren genoeg om met elkaar af te stemmen: pak jij de duiven, dan rij ik nog even naar de Flevopolder, kunnen ze toch nog even wat ritme op doen. 
De duiven kwamen niet vlot af, het was het hele traject bewolkt, maar uiteindelijk toch alles thuis. Gistermiddag nog even samen de training bekeken boven de hokken. Conclusie: dat komt wel goed, ze staan er goed op.

Tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten