Februari, wat gebeurd zoal in een duivenhok in Februari. Bij velen zullen er al voldoende jongen zijn, het wachten is op de goede momenten om de duiven weer met regelmaat te laten trainen, daarnaast zullen de vroeg kwekers de jongen uit moeten wennen.
Februari in Engelum is rustig. Afgelopen weekend de kwekers en sierduiven gekoppeld. Nooit een lastig karwei, aangezien de onvolprezen éénpaar hokken ook dit jaar worden gebruikt. Koppels in de hokken, alleen even in de gaten houden of ze elkaar wel aardig gaan vinden. Eigenlijk nooit een probleem, zeker als je bedenkt dat de duiven al vanaf oktober apart zitten.
De week na onze korte winterbreak gebruikt om de duiven in het ritme terug te krijgen van de normale verzorging.
Ik ben tevreden over de gezondheid tot zover, hoe het verder ontwikkeld moeten we maar even zien. Er is in ieder geval een duidelijk verschil met wat ik aan het einde van het vliegseizoen zag. De winterkuur heeft dus goed geholpen.
Vorig weekend de vliegers ook weer los gehad. Vooral de duivinnen vlogen lekker, ondanks de kou. Niet overdreven, ze zijn nog wat zwaar van de winter, geeft niks, de overschotten die ze nu hebben, komen nog goed van pas in het seizoen. De doffers hadden het vooral druk met elkaar, ook buiten het hok moet blijkbaar de pikorde worden bepaald. Gezelligheid geeft het, als de duiven weer buiten komen.
Vorige week zaterdag nog even bijgeklept met collega overnachter Hans, bakkie koffie, laptop, toch weer die stambomen bekijken en delen van ervaringen en meningen. Mooier is er bijna niet als het om duiven gaat. Hans vertelde over de prijsuitreikingen die hij heeft mogen meemaken vanwege zijn overwinning op Bergerac. Het heeft hem naast een paar mooie bokalen vooral veel positieve reacties en contacten opgeleverd. Mooi te horen, deze man timmert al lang aan de weg.
Woensdag avond een, voor onze contreien, ongewoon intermezzo. De voerhandel waar ik mijn voer koop organiseerde een avond voor duivenliefhebbers. Spreker was Martijn Oomen, vertegenwoordiger voor een bekend voermerk, daarnaast vooral bekend vanwege de antwoorden die hij geeft in de rubriek "Vraag het Martijn" op het onvolprezen duivenmarktplaats.nl.
Natuurlijk, de mensen van de voerwinkel proberen wat extra aandacht en daarmee klanten te trekken, maar wat vooral mooi te zien was, was dat er een mooie opkomst was. Nog opvallender, het waren niet de minsten uit onze regio die in het publiek zaten. Op zoek naar dat ene extra procentje wellicht?
Het verhaal van Martijn gaat natuurlijk over al die geweldige producten die zijn firma op de markt brengt, voor de oplettende toeschouwer is er ook veel te leren. Er werd in ieder geval een realistisch verhaal verteld, iets wat best vaker mag in ons wereldje. Sterke verhalen zijn mooi om naar te luisteren, maar ze zaaien ook veel verwarring, waardoor vooral minder ervaren liefhebbers onderuit gaan. Wijze les van Martijn: Heb je een systeem, hou je eraan, voer kleine wijzigingen door. Je doet jezelf en je duiven er een groot plezier mee. Nog een wijze les: alles waar te voor staat gaat uiteindelijk tegen je werken.
Kon me er wel in vinden, het verhaal, vooral toen duidelijk werd, dat alles wat werd gepresenteerd nooit in een week aan 1 ploeg duiven kan worden gegeven. Ik schrok al, een week kan geen 20 dagen hebben.....
Plannen voor komend weekend: gewoon voor de duiven zorgen, lekker ff los laten vliegen, hopen dat in de komende week de eieren er liggen van de kwekers.
Genoeg voor nu, ligt ook nog een cursus, ook maar eens afmaken.
Tot de volgende!
www.postduivenblog.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten