maandag 1 januari 2024

01-01-2024 Op naar Barcelona


 Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 2024 is begonnen, Voor veel melkers is seizoen 2024 al letterlijk begonnen, er zullen vandaag heel wat jongen geringd zijn.

Voor ons, combinatie Logemann/de Jong, zal het hoofddoel voor 2024 het meedoen aan de klassieker Barcelona zijn. We hebben een mooie ploeg overjarigen zitten, het moet nu toch mogelijk zijn om eindelijk te debuteren op de grootste klassieker die de Europese duivensport kent. We schieten al op, nog een half jaartje.

Met belangstelling gekeken naar de sportevenementen van de afgelopen dagen. Schaatsen en wielrennen hebben mijn onverdeelde aandacht. Er zijn in beide sporten veel raakvlakken met de duivensport. 

Veel hangt af van de juiste samenstelling en kwaliteit van de ploeg waar je een heel seizoen mee traint. De schaatsers van Jumbo-Visma lijken een leider te missen in de ploeg. De trainer geniet wereldfaam, maar is geen manager. Hij kan faciliteren, de mooiste schema's opstellen, sporters laten pieken, maar hij mist iets wat echte leiders hebben. Die leiders waren schaats(t)ers in zijn ploeg, helaas zijn deze overgestapt of gestopt, de sporters lijken op niveau. Wat mist is de scherpte, die drive om beter te zijn dan de rest, als een team naar een next level te gaan. Natuurlijk staat er iemand boven deze wetten, deze dame is dan ook van een ander niveau, maar toch, ook bij Jutta komt het niet vanzelf op het moment. 

Daar tegenover staat de groene brigade van het concurrerende Reggeborgh. Elk succes wordt gedeeld met elkaar, de trainer staat tussen zijn rijders, is zelf de leider van de ploeg, staat een positieve vibe voor in zijn team. Kortom, hij lijkt beter bij de tijdsgeest te passen dan zijn collega van geel-zwart. Jenning lijkt op weg om de nieuwe superster van het Nederlandse schaatsen te weorden, wat een talent, wat een uitstraling,

Opvallend: het kleinere team Iko houdt er een aparte manier van benadering en coaching op na, resultaat is dat de kopvrouw van het team boven zichzelf uitstijgt. De misstap die zij een paar weken voor het toernooi in Thialf beging, is door de coaches van haar team omgezet in iets wat kracht gegeven moet hebben. 

De veldritten gezien? Mathieu is weer eens ongenaakbaar, het "spuugincident" lijkt hem op wat kritiek en een plichtmatig opgelegde boete na, te worden vergeven. Geen idee waarom mensen het nodig vinden om iemand publiekelijk te vernederen door boe-geroep, gooien met bier en urine, Ook iets met tijdsgeest wellicht. Mathieu gaf vandaag zelf aan dat hij niet zomaar iets over zijn kant laat gaan. Er zijn op minder publieke plekken mensen vermoord om die houding.....

Bij de dames zijn de Nederlandse rensters ongenaakbaar, wat een weelde om zoveel talent in zo'n klein landje te hebben.

Terug naar de duiven. Afgelopen week alle duiven ingeënt tegen paramyxo en paratyphus. We waren nogal gespannen of er nog bijwerkingen boven water zouden komen als reactie op de paratyphus enting. We hadden immers problemen bij de kwekers afgelopen zomer, waarna er een kuur gegeven is. De duiven zien er overigens sinds die kuur prima uit. We hebben gelukkig geen duiven gezien die symptomen hadden, we kunnen er dus vanuit gaan dat de paratyphus de kop ingedrukt is. 

Nog wat voorbereidingen, dan kunnen we de kwekers begin februari weer koppelen.

Tot de volgende!

www,postduivenblog,nl 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten