vrijdag 22 juli 2022

22-07-2022 Agen is onderweg

 

Vanmiddag zijn de duiven in Agen gelost, als altijd hopen we weer op een mooi resultaat, of het gaat lukken is afwachten, we (vooral Wim) hebben ons best er weer op gedaan, de rest zal door de duiven moeten worden geleverd.

Twee weken geleden speelden we Cahors, een harde vlucht, maar wel fair. Het was er eentje voor de allersterksten. We begonnen goed met klokken op de zaterdagmiddag, de eerste 4 speelden allemaal ruim binnen de 1:10 in de afdeling, voor ons de graadmeter. Later kwam er nog 1 doffer door en werd het daarna stil....

De 038 van Cahors

Je verwacht dat als de trein gaat rijden dat de duiven elkaar vlot opvolgen, maar dat blijkt per vlucht dat er toch geen paralellen zijn te trekken. Elke vlucht is een game on its own.

Gelukkig zijn er nog veel duiven nagekomen, deze zijn allemaal klaar voor dit seizoen, onverantwoord om deze dieren nog een keer te spelen.

Met de jongen was het wat minder. Onze club was 1 van de verenigingen die niet inkorfde vanwege de vogelgriep, een deel van onze leden viel in het gebied met vervoersgebod. Afgelopen maandag werd het verbod opgeheven, de afdeling heeft voor de getroffen verenigingen nog een oefenvlucht ingelast, vandaag was het inkorven voor de eerste echte jonge duivenvlucht. Helaas was de oefenvlucht voor ons niet zo'n succes, we hebben daarom maar besloten dat we vanavond niet inkorfden, eerst de jongen maar even laten bijkomen, begin deze week nog een lapvluchtje en dan maar mee met de grote wagen. Koppie erbij houden!

Verder zijn we ondanks een mindere Ruffec tot nu toe dik tevreden over het seizoen. Blijkbaar vinden meer mensen dat. Van de jongen die we beschikbaar hadden zijn de meesten verkocht tegen schappelijke prijzen, we hebben er nog enkele in de aanbieding, ze stammen stuk voor stuk af van goede vliegers of kwekers, uitwennen wordt lastig, maar voor de kweek prima te gebruiken Voor de snelle beslisser!


Tot de volgende!

www.postduivenblog.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten