zondag 28 november 2021

28-11-2021 Versterking


November is alweer klaar, een dag, week, maand, het stelt niet veel voor. Black Friday overleeft? Ik heb er in ieder geval mijn voordeel mee gedaan, gewoon de centen in de zak gehouden, op de gebruikelijke Sint Nicolaas cadeautjes voor de kleintjes na dan natuurlijk.

Mensen protesteren tegen lockdown, beperkende regels en het inperken van vrijheden. Volgens mij zijn het niet de maatregelen, maar het virus dat ons in de greep houdt. Als je nu eens gewoon even je gezond verstand gebruikt, wat zou dat voor voordelen opleveren? Trouwens, als we eens in het duivenhok kijken: wij doen niet anders met onze duiven.....

Versterking van het kweekhok. Het idee van het hebben van kweekduiven is dat we hiermee de kwaliteit van de atleten in het vlieghok verhogen. Ik ben een aanhanger van de beste vliegers naar de kweek, zij hebben immers aangetoond dat zij binnen het door jezelf gehanteerde systeem van verzorgen goed renderen, dus goed bij de liefhebber passen. We hebben dit jaar de "072", alias "De Neus", naar het kweekhok gedaan, vanaf volgend jaar mag hij zijn genen uitgebreid doorgeven, in de hoop dat we consolideren in kwaliteit en hopelijk wat beter worden. Dat zou ideaal zijn.

We hebben ook nog wat laatjes van de betere vliegers overgehouden, eerst maar eens laten uitgroeien, dan zijn ze beschikbaar om de goede lijnen van het vlieghok door te geven op de kweek. Tot die tijd kan je ze prima als voedster duiven gebruiken, ook handig met de in de kweek wat lastiger sierduiven. Op de kweekhokken hebben we gelukkig ruimte genoeg. 

Ook hebben we via bonnen nog een paar laatjes gekocht bij 3 liefhebbers uit het oosten des lands. Mensen die prominent meespelen in de VNCC, gekocht voor niet teveel, we hebben gemerkt dat die melkers hun best hebben gedaan iets moois beschikbaar te stellen. Deze duifjes zouden dan ook weer een impuls in kwaliteit kunnen geven. Met kleine stapjes vooruit, steeds een beetje beter.

De VNCC is een sterke fondclub, vooral uit Twente en de Achterhoek, tegenwoordig ook voor de liefhebbers in het noorden des lands. Er zit veel klasse, onder aanvoering natuurlijk van de gigant uit Nijverdal, Jelle Jellema.

We gaan met 10 kweekkoppels kweken komend seizoen, na het bijeen brengen van de kweekparen van zowel Wim als mijzelf, wordt het nu tijd om de beteren te laten zitten en de minderen uit te selecteren. We hebben overigens uit beide kweekstallen wat veelbelovende jaarlingen en jongen zitten.

Er lijken wat vaste koppels te ontstaan, de nieuwe aanwinsten zullen op termijn ingepast worden. Alles met rede en geduld, hopend elk jaar een beetje beter te gaan presteren.

Met de sierduiven gaat het ook prima, mooie kwaliteit op de hokken, exposeren is ook lastig in deze tijden, daarnaast is er het eeuwige tijdsissue, werken is namelijk naast een must ook gewoon leuk.

Verder de ledenraad gevolgd gisteren, via youtube. Het is duidelijk dat we als duivensport nogal wat issues te verwerken krijgt. Europese regelgeving gaat nog aardig wat roet in het eten gooien, beleidsmakers zullen hier met verstand, creativiteit en overleg mee om moeten gaan. Netwerken en lobby in regeringskringen lijkt een must om te zorgen dat we kunnen blijven spelen met duiven. Duivensport is meer dan een vliegprogramma en rekenmodellen op snelheid, er moeten een aantal zaken geregeld en gefaciliteerd zijn voor we überhaupt kunnen vliegen met de duiven.

Uitdaging genoeg.

Tot de volgende!

www.postduivenblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten