Duiven Logboek

Duivenlogboek

18 Januari 2019

Terug van een weekje weg. Buurmeisjes hebben keurig voor de duiven gezorgd, morgen een wormenpil en de baadbakken erin, langzaam aan naar het kweekseizoen werken. Idee is om eerste weekend Februari te beginnen.

6 Januari 2019.

Enige vrije dag van deze week. Duivinnen even los gehad, duiven in bad. Vandaag een blog geschreven over iets wat ik op tv zag en een link proberen te leggen naar de duivensport. het blog heet: Knippen en plakken

5 Januari 2019.

Voer ingeslagen en vloerdekkorrels, er mag niets ontbreken voor de verzorgsters van de duiven in de aankomende vakantie week

1 Januari 2019.

Mijlpaal, vandaag op postduivenblog.nl mijn 200ste blog gepubliceerd. Zijn niet allemaal juweeltjes, maar toch altijd wel het lezen waard, als ik de reacties van de vaste kern lezers mag geloven.

Winterkuur is gisteren afgerond. Duiven kunnen vandaag weer in bad. Gewoon koud water met een puntje Halamid. Tijdens de kuur laat ik ze niet baden, om te zorgen dat er alleen water gedronken wordt met kuur.
Drinkwater: als altijd getrokken met knoflook, voermengeling: alle duiven Mariman Variamax met 20% gerst(ik gebruik de Garvo duivengerst). Iedere dag een theelepel per duif van de eigen mineralen mengeling. Deze bestaat uit 2 delen roodsteen, 2 delen gemengd grit, 2 fijngemaakte potjes piksteen, 2 delen vitalith, 1/3 deel mineralen van Back's, 1 deel P-40 en 1 deel snoepzaad. De mineralen wordt gewoon in de voerbak gegeven, samen met het voer. Er wordt eenmaal per dag gevoerd, 1 eetlepel per duif voer en 1 theelepel per duif mineralen. 
Drinkbakken worden dagelijks geboend(ook met Halamid), hokken worden dagelijks geschraapt(alleen roosters in de broedhokken).

30 December 2018.
Vandaag is Aron op bezoek geweest met zijn vrouw Aleah en kinderen. Sinds Aron in Canada woont, is er nogal wat veranderd in zijn leven. Bijkletsen, duiven kijken, toch weer ellenlange verhalen over hoe het zou moeten met de duiven. Onbetaalbare momenten.

26 December 2108.
Tweede Kerstdag. De kinderen en mijn moeder aan de gourmet, gezellig. Zoonlief Danny bleef slapen, vandaag weer eens de duiven langsgelopen met z'n tweeën. Als er iets is wat we beiden missen is dat het wel. Vooral de Holle Kroppers goed bekeken, er moet wel wat gebeuren voor daar weer eens een topper van wordt gekweekt. Het inzicht van Danny in duiven blijft me verbazen, als die gozer toch weer eens met duiven kon beginnen.....

23  December 2018.
Bod uitgebracht op een laat jong van Jan Broersema uit Roodeschool. Staat te koop via bonnenverkoop.nl. Jan speelt al jaren keihard en korft niet veel duiven in op de overnacht. Afwachten.

21 December 2018.
Vandaag begonnen met de "winterkuur". Ik doe het nu voor de derde winter met een 4 in 1 middel(GeneralQure van de firma ProQure). Middel bevalt goed, duiven vertonen geen bijwerkingen en het laat zich makkelijk mengen met het drinkwater. Ik geef de kuur tot en met 31 December.

17 december 2018.
Vandaag een vrijde dag. Bijkomen van een weekend Gelderlandshow (400 kilometer heen en weer) en de verjaardag van onze kleindochter Kylana ( met het oppikken van mijn moeder in Enkhuizen 600 kilometer heen en weer).
Duiven in laten enten bij de dierenartsenpraktijk in Stiens. Geen duivenspecialisten, wel een correcte behandeling van dier en eigenaar. Weer voor een jaar geregeld, alle dieren zijn ingeënt.

15 december 2018.
Gelderlandshow bezocht. Ik heb hier Fred Maenpa en Charlie Rowe weer eens gesproken. Zij waren op rondreis door Duitsland (Leipzig) en deden Nederland ook nog even aan. Fred een zwartbonte Holle doffer meegegeven. 
Het was vooral goed om Fred weer te zien, onze onderlinge relatie gaat toch iets verder dan één van de duivenkennissen.
Bijpraten met Charlie is altijd leuk, heldere kijk op zaken, duidelijke mening en gedreven. Mooie dag gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten